Pilaska, gerdan çorbası, kaymaklı lahana aşı, Elbistan tava ve Hayrabolu tatlısı hazırladılar.
MasterChef Türkiye All Star'ın Cuma günü yayınlanan bölümünde yarışmacılar Lüleburgaz'da arsa ödülü için mücadele etti.

Tevfik İŞÇİ
MasterChef Türkiye'nin Cuma günkü bölümünde yarışmacılar Lüleburgaz'da arsa ödülü için yarıştı. Ödül oyununu kazanan isim Kıvanç oldu.
Tv8 ekranlarında izleyiciyle buluşan MasterChef Türkiye All Star'ın daha önce çekimleri gerçekleştirilen ve Cuma günü yayınlanan bölümünde yarışmacılar Lüleburgaz'da arsa ödülü için mücadele etti.
Oynanan ödül oyununda mavi ve kırmızı takım Lüleburgaz'a misafir oldu. Yarışmacılar burada Trakya mutfağından pilaska, gerdan çorbası, kaymaklı lahana aşı, Elbistan tava ve Hayrabolu tatlısı hazırladı.
Dünyaca ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya ve İtalyan Şef Danilo Zanna’nın yanı sıra Kırklarelili yerel üreticiler, İlkem Özkaynak, Gülay Kayan, Çiğdem Balım, Berna Üçüncüoğlu, Ceylin Akol ve Raşit Şişman’ın da jürisinde yer aldığı yarışmada, birbirinden ayrı lezzetler yarışmacılar tarafından jürinin beğenisine sunuldu.
Gerçekleştirilen dış çekimde şefler tarafından istenen tabakları en başarılı şekilde yapan mavi takım oldu. Mavi takım yarışmacıları ikinci etapta bireysel olarak mücadele etmeye hak kazandı.
İlk turun ardından ikinci etaba çıkan yarışmacılar bu kez sıfır atık konseptinde karşı karşıya geldi. Bu turda şefler yarışmacılardan hafta boyunca kalan malzemelerden yaratıcı tabaklar yapmalarını istedi.
45 dakikalık süre sonunda şefler yaptıkları değerlendirme sonucu en iyi tabağı Kıvanç, Metin, Tanya, ve Sergen yaptı. Şeflerin kararı ile arsa ödülünü Kıvanç kazandı.
KIRKLARELİLİ ÜRETİCİLER TANITILDI
Yarışmada ayrıca jüri üyesi olan yerel üreticilerin de hikayelerine yer verildi. Kırklareli’nde coğrafi işaretli hardaliyenin üretimini yapan İlkem Özkaynak, futbolculuktan hardaliye üretimine uzanan hayat hikayesini TV8 ekranlarında paylaştı. Daha sonra ise Balkan yemeklerinin tanınmasına öncülük eden Gülay Kayan, lavanta ve yöresel ürünler üreticisi Çiğdem Balım, mavi yumurta ve köy ürünleri üretimi yapan Berna Üçüncüoğlu, coğrafi işaretli Kırklareli meşe balı üreticisi Ceylin Akol, ahududu ve çilek üreticisi Raşit Şişman’ın hayat hikayelerine yer verildi.
Comments