Kırklareli Üniversitesi “Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı Projesi” kapsamında gerçekleştirilen “İstihdam Garantili Aşçılık Eğitimi” tamamlandı.
Aşçılık eğitimi 8-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşirken, 21 kursiyer başarılı olarak sertifikalarını aldı.
31 Temmuz 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevdet Altunel, Kırklareli İŞKUR İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Melih Emre Beji, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Emrullah Tören ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kesici ile akademik, idari personel ve kursiyerler ile aileleri katıldı.
Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Keseci’nin “Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı Projesi” hakkında gerçekleştirdiği bilgilendirme sunumunun ardından kursiyerlere sertifikaları teslim edildi.
Sertifika takdimi töreni, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında finanse edilen “Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Geliştirme Mutfağı" projesini başarıyla tamamlayan 21 kursiyer Trakya bölgesinde bulunan çeşitli otel ve restoranlarda istihdam edilecek.
Comments