Kendini çocukların güvenliğine adadı!
- Tevfik İŞÇİ
- 28 Nis
- 2 dakikada okunur
"Bir çocuğun canı her şeyden değerlidir"
Lüleburgaz’da yaşayan A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı, yazar ve şair Nurettin Korkmaz, ev kazalarında hayatını kaybeden çocuklardan etkilenip kendi sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda 23 Nisan etkinliklerinde açılan 'Yaratıcı Yazarlık' standında çocuklara ev kazaları, tehlikeli davranışlar ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi verip, mini hikaye etkinlikleri düzenleyen Korkmaz, gelecekte bir karavan veya minibüsle Trakya köylerini dolaşarak, çocuklara güvenlik eğitimi vermek istediğini belirtti.



Lüleburgaz ilçesinde yaşayan A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı, yazar ve şair Nurettin Korkmaz, çocuklara yönelik örnek bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.
Korkmaz, sadece iş yerlerinde değil, ev ve okul gibi ortamlarda da çocukların başına gelebilecek kazaların önlenebileceğine dikkat çekerek, bu konuda uzun süredir çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz yıl çeşitli çocuk etkinliklerinde tehlikelere dikkat çeken Korkmaz, hazırladığı broşürlerle ebeveynleri de bilgilendirdi.
Lüleburgaz’da 23 Nisan etkinliklerinde açılan 'Yaratıcı Yazarlık' standında çocuklara ev kazaları, tehlikeli davranışlar ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi veren Korkmaz, mini hikaye etkinlikleri düzenledi. İlkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara ev kazalarıyla ilgili hikayeler yazdıran Korkmaz, etkinlik sonunda çocuklara resimli hikaye kitapları ve kalem hediye etti.
Korkmaz, etkinliklerde ütü ve ocak kazaları, merdiven kullanımı, yüksekten düşme tehlikesi, deterjan ve ilaç şişeleri gibi riskler, devrilebilecek eşyalara tırmanmama ve oyun alanlarındaki güvenlik konularını anlaşılır bir dille, görseller ve oyunlarla anlattı.
"HER EĞİTİM BİR ÇOCUĞUN HAYATINI KURTARMA ŞANSI"
Projeyi tamamen kendi imkanlarıyla hayata geçiren Korkmaz, eğitimlerde çocuklarla birebir ilgileniyor. Projeye ilişkin konuşan Korkmaz, “Evde yanan, düşen, elektrik prizine çivi sokan, poşetle boğulan çocuk haberleri beni derinden etkiliyor. Bu kazalar önlenebilir. Eğitim şart, ancak yaşlarına göre anlatmak önemli.” dedi.
Öte yandan etkinliklerde veliler, projeden oldukça memnun olduklarını ifade etti. Torunuyla etkinliğe katılan emekli bir öğretmen, "Bu bilgiler müfredata dahil edilmeli" derken, bir anne “Artık daha dikkatli olacağım” ifadesini kullandı. Bir baba ise evdeki çekmecelere çocuk kilidi takacağını söyledi.
NURETTİN KORKMAZ KİMDİR?
1960’lı yıllarda Babaeski’de doğan Korkmaz, eğitimini Lüleburgaz Kepirtepe’de ve Kırklareli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Açıköğretim üzerinden İş İdaresi eğitimi alan Korkmaz, uzun yıllar özel sektörde yöneticilik yaptı. 1998 yılından itibaren iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışmalar yürüten Korkmaz, yüksek lisansla eğitimini taçlandırarak uzman sıfatıyla hizmet vermeye başladı.
Ev kazalarında hayatını kaybeden çocuklardan etkilenen Korkmaz, bu sosyal sorumluluk projesini büyütmeyi hedefliyor. Gelecekte bir karavan veya minibüsle Trakya köylerini dolaşarak, çocuklara güvenlik eğitimi vermek istediğini belirtiyor.
"BİR ÇOCUĞUN HAYATI HER ŞEYE DEĞER"
Projeyi izleyenlere bir mesaj veren Korkmaz, “Can güvenliği farkındalıkla başlar ve bir çocuğun hayatı her şeye değer,” diyerek ailelere çağrıda bulundu.
Kommentare