27 Kasım Günü Lüleburgaz’a gelen CHP Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ticaret Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, LYSA’da partililer ile halkın talep ve isteklerini dinledi. Söz alan Alpullu Belediye Başkanı Orhan Saltık, “Biz AK Parti’den aldık belediyemizi ve yüklü bir borçla aldık. Biz Belde ve Belediye başkanlarıyız ama dilenciden farkımız yok. Bunlarla ilgili bir çalışma yapılması gerekiyor. 2 bin nüfuslu bir yerde ben kendimi öksüz evlat gibi görüyorum” diyerek sitem etti.
27 Kasım Günü Lüleburgaz’a gelen CHP Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ve CHP Ticaret Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, LYSA’da söyleşi gerçekleştirdi. İki isim söyleşi sonrası partililer ile halkın talep ve isteklerine dinledi.
“MAAŞLARINI GEÇTİM ARAÇLARIMIZA MAZOT KOYACAK PARAMIZ YOK”
Yalçın Karatepe ve Volkan Demir’in sunumlarını gerçekleştirmelerinin ardından söz alan Alpullu Belediye Başkanı Orhan Saltık; “Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde CHP olarak tek seçim kazanan yer Alpullu oldu. Ama bildiğiniz gibi Alpullu Beldesi 10 yıl başka partilerin elindeydi. Biz AK Parti’den aldık Beldemizi ve yüklü bir borçla aldık. Keşke gelip bizi yerimizde görseydiniz. STK’lar veya Sendikalardan önce gelip bizi görseniz daha iyi olurdu.
Çalışanların maaşlarını geçtim araçlarımıza mazot koyacak paramız yok. Kapı kapı gezdik biz. Ayrıca diğer belediye başkanlarımız neden burada yok? Biz Belde ve Belediye başkanlarıyız ama dilenciden farkımız yok. Kepçeye dört tane çıkma lastik istedik. İki tanesi patlak çıktı. Biz bunlarla mücadele ediyoruz. Bunlarla ilgili bir çalışma yapılması gerekiyor. 2 bin nüfuslu bir yerde ben kendimi öksüz evlat gibi görüyorum” diyerek sitem etti.
“TRAKYA’DA EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİSİ ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE SU”
Trakya’nın en büyük sorunlarından birisinin çevre kirliliği olduğunu belirten Hakan Dedeoğlu; “Ben 40 yıldır her türlü kirlilikle mücadele etmeye çalışan, Türkiye’de en büyük sorunlardan birinin yerel göç olduğunu düşünen biriyim. Trakya’ya olan göçün bir çözüme kavuşması, Dicle ve Fırat üzerinde kalkınma ve yatırım planları yapılması ve İstanbul ile batısına edilen göçün durdurulması gerektiğini düşünüyorum.
Aynı zamanda Ergene Nehri vesilesiyle Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde yaşanan kanser vakaları artışı konusuna da el atılması gerektiğini düşünüyorum. Trakya’da muhteşem bir kirlilik var. Su seviyesi 300-350 metrelerde. Siz “1000 metre derinden su çıkartılır ama maliyetler artar” demiştiniz fakat 350-400 metreden sonra metan gazı çıktığı için o su maalesef içilemiyor.
Şu an Kıyıköy’de iki barajımız var ve İstanbul’a yüzde 15 oranında su verdi ama şu an su olmadığı için veremiyor. Tekirdağ’dan itibaren Edirne bölgesine sanayi kaydırma çabaları var ve bunu çok tehlikeli buluyorum, bununla mücadele ediyorum. Bu konuların da bölgesel olarak ele alınması Trakya adına çok yararlı olacaktır” ifadelerini kullandı.
“KIRKLARELİ’NDE SINIR TİCARETİ SERBEST DEĞİL”
Türkiye’nin 14 ilinde sınır ticaretinin serbest olduğunu fakat Kırklareli’nde serbest olmadığını belirten CHP Lüleburgaz İlçe Eğitim Sekreteri Olcay Kaya; “Ben bunu size sormak istemiştim aslında ama salondaki herkesin duymasını istedim.
Türkiye’de 14 tane ilde sınır ticareti serbest fakat Kırklareli’nde sınır ticareti serbest değil. İktidar olduğumuzda Kırklareli ilinde sınır ticareti serbest bırakılacak diyebilirsek eğer çok güzel olur. Bölgemiz açısından önemli bir husus bu. Bu konuyu dillendirmek partimize katkı sağlayacaktır. Genel Başkanımızın bu konuyu dile getirmesi de ayrıca bir ses getirir. Bu Kırklareli için önemli bir durum" açıklamalarında bulundu.
Başka kişilerin de soru sorup konuşma yaptığı söyleşide talepleri not alan Karatepe ve Demir, konularla ilgili çalışmalar başlatıp gerekeni yapacaklarını belirttiler.
Comentarios