Kadın yöneticiler mutfakta buluştu
- Hamza Dalgıç
- 30 Nis
- 1 dakikada okunur
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rengin Ak ve kamu kurumlarında yönetici olan kadınlar mutfakta buluştu.


Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rengin Ak, il genelindeki kamu kurumlarında görev yapan kadın yöneticilerle birlikte Kırklareli Üniversitesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı’nda düzenlenen uluslararası mutfak eğitimi etkinliğinde bir araya geldi.
Grçekleştirilen etkinlikte, katılımcılara İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden pesto soslu risotto yapımı uygulamalı olarak anlatıldı.
Etkinliğin ilk bölümünde, geleneksel yöntemlerle pesto sosunun nasıl hazırlandığına dair bilgi verildi. Ardından risotto tarifinde kullanılacak pirinç türünün seçimi ve doğru pişirme teknikleri detaylı şekilde gösterildi.
Gastronomi öğrencilerinin de aktif katılım gösterdiği atölye, hem öğretici hem de keyifli anlara sahne oldu. Katılımcı kadın yöneticiler, birlikte yemek hazırlamanın keyfini yaşarken bir yandan da sosyal etkileşim fırsatı buldu.
Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Rengin Ak, “Bu tarz eğitimler yalnızca bilgi aktarımıyla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda iş ortamının dışına çıkarak yöneticiler arasında daha samimi bağlar kurulmasına, sosyal dayanışmanın pekişmesine katkı sağlıyor” dedi.
Comments