Kışın sakatat lezzeti
- Özlem KARAKOYUN

- 7 gün önce
- 1 dakikada okunur



Lüleburgaz’da beş yıldır hizmet veren Yetiş Kasap, özellikle kış aylarında vatandaşların en çok tercih ettiği adreslerden biri haline geldi. Et ve sakatat ürünlerinde tazelik, hijyen ve lezzeti bir arada sunan işletme, 20 yılı aşkın deneyimiyle dikkat çekiyor.
İşletme sahibi Mehmet Yetiş, kasaplık mesleğine çocuk yaşlarda başladığını belirtiyor:
“Bu meslek bana eniştemden geçti. Çocukluğumdan beri onun yanında çalıştım. Önceleri Sinanlı Köyü’nde sakatat, et ve et ürünleri imalathanesi olarak hizmet veriyorduk. Beş yıl önce de Lüleburgaz’da kendi işletmemizi açtık,” diyor.
Soğuk havaların kendini hissettirdiği bugünlerde, Yetiş Kasap’ta kış sofralarına özel ürünler büyük ilgi görüyor. Mehmet Yetiş, özellikle çorbalık ürünlerin öne çıktığını söylüyor:
“Kış aylarında çorba yapmak isteyenler için işkembe, kelle paça ve dana dili en çok tercih edilen ürünlerimiz. Dana dili kaynatılarak çok lezzetli ve besleyici bir çorba yapılabilir. Dana ciğerini iki şekilde hazırlıyoruz; Arnavut usulü kuşbaşı veya Edirne tava ciğeri gibi ince yaprak şeklinde. Dana kuyruğu yani pöç ise kolajen açısından çok zengindir, kuru fasulye veya nohutla kaynatıldığında soğuk günlerde vücuda direnç kazandırır.”
İşletmede ayrıca tamamen kendi üretimleri olan kuzu kokoreç de büyük beğeni topluyor. Mehmet Yetiş, “Kokoreçi kendimiz sarıyoruz. Hijyenine, temizliğine ve lezzetine çok önem veriyoruz. Bu konuda oldukça iddialıyız. Kuzu kelle söğüş yapıyoruz. ” diyor.



Yorumlar