top of page

Kültürel miraslar tanıtılıyor

Lüleburgaz’daki Üreten Kadın Meydanı, 15-17 Ağustos tarihlerinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen ustaları ağırlayacak. Ahşap oyuncak yapımından sıcak cam işlemeye, seramikten sedef kakmaya kadar birçok geleneksel sanat atölyesi, çocuklara ve gençlere kültürel mirası tanıma fırsatı sunuyor.

Lüleburgaz Belediyesi, LYKA’da bulunan Üreten Kadın Meydanı’nda geleneksel sanatlar ve zanaat atölyelerini vatandaşlarla buluşturuyor.

15-17 Ağustos 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek atölyeler, alanında uzman kültürel miras taşıyıcıları tarafından yürütülecek.

Program kapsamında; İstanbul’dan Kutluhan Türker “Ahşap Oyuncak ve Zeka Oyunları Atölyesi” ile, yine İstanbul’dan Tuluğ Sepet “Sıcak Cam İşleme Atölyesi” ile, Bursa’dan Figen Özden “Seramik Atölyesi” ile ve Halfeti’den Mehmet Açar “Sedef Kakma Atölyesi” ile katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacak.

Atölye çalışmaları cuma, cumartesi ve pazar günleri 19.00-23.00 saatleri arasında Üreten Kadın Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Katılım kontenjanla sınırlı olup, etkinliklere katılmak isteyenler başvurularını etkinlik.luleburgaz.bel.tr adresinden yapabilecek.


bottom of page