top of page

İshal vakaları arttı

Lüleburgaz’da son günlerde artış gösteren ishal vakaları vatandaşları tedirgin etti. Yetkililer ise salgın durumunun söz konusu olmadığını ve içme sularında herhangi bir sorun bulunmadığını açıkladı.

Lüleburgaz’da birçok vatandaş son günlerde ishal şikâyetiyle sağlık kuruluşlarına başvurdu. Bu durum, kentte olası bir salgın endişesine yol açarken, yetkililer konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Yetkililer tarafından gazetemize yapılan bilgilendirmede, ilçede herhangi bir salgın durumu bulunmadığı belirtildi.

Ayrıca ishale sebep olabilecek başlıca faktörlerden biri olan içme suyunun da düzenli olarak kontrol edildiği ve sonuçlarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı ifade edildi.

Açıklamada, “Yılın bu dönemlerinde gündüz ve gece sıcaklıklarının dengesizliği nedeniyle mide ve bağırsak rahatsızlıklarında artış gözlemlenebilir. Vatandaşlarımızın hijyen kurallarına dikkat etmeleri, açıkta satılan gıdalardan kaçınmaları ve bol sıvı tüketmeleri önemlidir” denildi.



Comentarios


bottom of page