Çiçek bahçesine dönüşen okul!
- Özlem KARAKOYUN

- 15 Eyl 2025
- 2 dakikada okunur
Özel Ceren Dünyası Anaokulu Müdürü Ceren Yıldırım, eşinin arkadaşını eve bırakmaya giderken tesadüfen gördüğü dükkanı çocuklar için bir eğitim kurumuna çevirdi.



Özel Ceren Dünyası Anaokulu Müdürü Ceren Yıldırım, eşinin arkadaşını eve bırakmaya giderken tesadüfen gördüğü dükkanı çocuklar için bir eğitim kurumuna çevirdi.
Lise yıllarından itibaren çocuk gelişimi ve eğitimi üzerine kendini geliştiren Yıldırım, çocuk gelişimi bölümü üzerine ön lisans eğitimimin ardından lisans eğitimini de bu bölümde tamamladı.
Sonrasında çeşitli okullarda minik öğrencilere eğitimler veren Yıldırım, kendi okulunu açmaya karar verdi.
Arayışa giren Ceren Yıldırım, açacağı okul binasını bulurken büyük bir dönüşüme imza attı.
Dükkan alanını dönüştürmek için bina sahibiyle bin bir çaba ile iletişime geçti ve alanı kiralayıp işe koyuldu.
En son ki haline gelmeden önce pek çok sıkıntı yaşadığını ama ailesinin her zaman yanında olduğunu belirten Yıldırım, süreci “İnşaatından planlamasına, sınıfın büyüklüğünden konforuna; ailemdeki herkesin elinin değdiği bir yuva oldu burası” sözleriyle anlattı.
STEAM, robotik, yabancı dil, sanat, drama, müzik ve doğa etkinlikleriyle zenginleştirilmiş bir programları olduğunu söyleyen Yıldırım, amaçlarının çocukların yalnızca bilgi edinmesi değil; özgüven kazanmaları, hayal güçlerini geliştirmeleri ve yaşam becerilerini güçlendirmeleri olduğunu belirtti.
Diğer okullardan farklarını sorduğumuzda ‘’En büyük farkımız, sevgi ve güven temelli bütüncül yaklaşımımız. Çocuklarımız burada sadece öğrenmiyor; duygularını tanıyor, sosyal ilişkiler kuruyor, sanatla iç içe gelişiyor. Her çocuğu özel ve değerli görüyor, bire bir ilgileniyor ve kendi yolculuğunu destekliyoruz. Kendimizi butik bir anaokulu görüyoruz. Kontenjanlarımız sınırlı tutuyoruz. Okulda her çocuğumuzla mümkün olduğunca fazla zaman geçirip, onların buradaki deneyimlerini zenginleştirmeyi amaçlıyoruz. Okulumuzu dizayn ederken de buna önem gösterdik” cevabını verdi.
Gelecek için hedeflerini anlatan Yıldırım, “Çocuklarımızı özgüvenli, mutlu ve üretken bireyler olarak hayata hazırlamak en büyük hedefimiz. Ayrıca daha çok aileye ulaşarak, daha fazla çocuğun bu yaklaşımla tanışmasını istiyoruz” dedi.


