top of page

Hürriyet’in tercihi Öner Çavaş!

Lüleburgaz Hürriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilen muhtarlık seçiminde sandıktan Öner Çavaş çıktı. Dört adayın yarıştığı seçimde 3 bin 166 kişi oy kullanırken, 1514 oy alan Çavaş en yakın rakibine 569 oy fark atarak muhtar seçildi. Daha önce iki dönem aynı görevi yürüten Çavaş, sonuçların ardından “Komşularıma mahcup olmamak için elimden gelenin fazlasını yapacağım” ifadelerini kullandı.

7 Haziran Pazar günü ülke genelinde gerçekleştirilen ara seçimler kapsamında 355 mahallede muhtarlık, 37 mahallede ise ihtiyar heyeti seçimleri yapıldı.

Seçimlerin gerçekleştirildiği mahallelerden biri olan Lüleburgaz Hürriyet Mahallesi’nde dört aday muhtarlık için yarıştı.

Öner Çavaş’ın yanı sıra Gürsel Güney’in vefatının ardından baş aza olarak görevi devralan Kader Güven, Salim İleri ve Damla Aksoy muhtarlık için aday oldu.

Sabah saatlerinde Mehmet Akif Ersoy Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstiklal İlkokulu ve Hürriyet Ortaokulu’nda kurulan 16 sandıkta başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi.

Sandıkların kapanmasının ardından oy sayımına geçildi. Sandık seçmen listesinde kayıtlı 5 bin 887 seçmenin bulunduğu mahallede 3 bin 166 kişi oy kullandı. Yapılan sayım sonucunda 3 bin 115 oyun geçerli, 51 oyun ise geçersiz olduğu belirlendi.

Seçimde 1514 oy alan Öner Çavaş, Hürriyet Mahallesi’nin yeni muhtarı oldu. Çavaş, daha önce de 2000-2009 yılları arasında iki dönem Hürriyet Mahallesi Muhtarlığı görevinde bulunmuş, ardından 2009-2014 yılları arasında Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmıştı.

Öte yandan diğer adaylar Kader Güven 945 oy, Salim İleri 339 oy, Damla Aksoy da 317 oy aldı. Öner Çavaş en yakın rakibinin 569 oy önünde ipi göğüsledi.

“KOMŞULARIMA MAHCUP OLMAMAK İÇİN ELİMDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIM”

Seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunan Öner Çavaş, seçim sürecinin yaklaşık sekiz ay önce başladığını belirterek, merhum Gürsel Güney’in vefatının ardından seçim tarihinin netleşmesiyle uzun bir maratona çıktıklarını söyledi.

Mahalle sakinleriyle sürekli istişare halinde olduklarını ifade eden Çavaş, “Bütün komşularımla hemen hemen görüştük. Hürriyet Mahallesi, Lüleburgaz’ın coğrafyasında çok ayrı bir yeri olan bir mahalle. Son zamanda kamu kurum ve kuruluşlarının buraya yapmış olduğu yatırımlarla birlikte mahallemizin Lüleburgaz için önemi daha da ön plana çıktı” dedi.

Seçim yarışlarında kazananın da kaybedenin de olacağını dile getiren Çavaş, daha önce seçim kaybetmesine rağmen mahalle sakinlerinin yanında olmaya devam ettiğini belirterek, “Bu sefer komşularımız sayesinde tekrar kazandım. Onlara mahcup olmamak için elimden ne geliyorsa çalışacağım. Mahallem için ne gerekiyorsa elimden fazlasını yapmaya gayret edeceğim” ifadelerini kullandı.

Sonuçların henüz gayriresmi olduğunu hatırlatan Çavaş, Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklayacağı resmi sonuçların ardından mazbatasını alarak görevine başlayacağını söyledi.

Kendisine destek veren mahalle sakinlerine teşekkür eden Çavaş, “Bu yolda bana destek veren tüm komşularıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Çavaş, işletme sahibi olduğu kıraathanesinde vatandaşların tebriklerini kabul ederken davul coşkusuyla kutlamalar sürdü.

bottom of page