Gerenli ve Öner hakkında suç duyurusu!
- Tevfik İŞÇİ
- 21 Ara 2024
- 1 dakikada okunur

Bağımsız Türkiye Partisi İlçe Başkanı Ayhan Demirelli, “Kayyum istemiyoruz, Lüleburgaz’ın bu ithamlardan aklanmasını istiyoruz!” dedi.
Demirelli, Bulgaristan’da yapılan genel seçimlerde belirli bir siyasi ittifakın propagandasını yaptıkları ve belediye imkanlarını bu doğrultuda kullandıklarını iddiaları üzerine Belediye Başkanı Murat Gerenli ve Meclis Üyesi Veli Öner hakkında suç duyurusunda bulundu.
Lüleburgaz Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunan Demirelli, adliye önünde yaptığı açıklamada, “Bağımsız Türkiye Partisi olarak, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve Belediye Meclis Üyesi Veli Öner hakkında gündeme gelen ciddi iddialar karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu iddialar, Bulgaristan’da yapılan genel seçimlerde belirli bir siyasi ittifakın propagandasını yaptıkları ve belediye imkanlarını bu doğrultuda kullandıkları yönündedir. Bu durum, hem etik hem de hukuki açıdan değerlendirilmesi gereken bir meseledir.
Şehrimizin adını lekeleyen bu iddialar karşısında, halkımızın hassasiyetlerini anlıyor ve paylaşırken, çözüm olarak kayyum atanmasını kesinlikle istemediğimizi vurgulamak isteriz. Lüleburgaz halkı, demokratik değerlerine ve yöneticilerinin meşruiyetine her zaman sahip çıkmıştır. Bu meselede de çözüm, adaletin bağımsız bir şekilde işlemesiyle sağlanmalıdır.
Bizler, Lüleburgaz’ın bu süreçten aklanarak çıkmasını, hem iddiaların hem de varsa sorumluların yasalara uygun şekilde yargılanmasını talep ediyoruz. Kayyum gibi dış müdahaleler, halkın iradesine olan güveni zedeleyeceği gibi, şehrimizin huzur ve birlik ortamını da olumsuz etkileyebilir. Lüleburgaz, kendi iç dinamikleri ve halkının sağduyusu ile bu meseleyi çözecek güce sahiptir.
Bağımsız Türkiye Partisi olarak, şeffaf bir soruşturma yürütülmesini ve gerek belediye yöneticilerinin gerekse bu iddialarla bağlantılı tüm unsurların sorumluluklarının net şekilde ortaya konulmasını talep ediyoruz. Adaletin tecellisi, Lüleburgaz halkının güvenini yeniden tesis edecektir.” ifadelerini kullandı.
Komentarze