Fıtığa Ameliyatsız Çözüm
- Özlem KARAKOYUN

- 10 Eki
- 3 dakikada okunur
Lüleburgaz’da tek, Trakya’da ilk: Dr. Nalan Sezgin, robot destekli lazer tedavisiyle fıtık hastalarına ameliyatsız iyileşme şansı sunuyor.



Son yıllarda teknoloji sağlık alanında da büyük bir devrim yaratıyor. Özellikle robot destekli lazer tedavisi, boyun ve bel fıtığı gibi kronik rahatsızlıklarda ameliyatsız çözüm arayan hastalar için umut ışığı haline geldi. Bu yöntemin nasıl uygulandığını ve hastalara ne tür avantajlar sağladığını Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nalan Sezgin’e sorduk. Trakya’daki tek M8 cihaza sahip olan Sezgin, Lüleburgaz’da robot lazer tedaviyi uygulayan ilk ve tek kişi.
1-Sizi tanıyabilir miyiz?
Ben Nalan Sezgin. 1981 Yılında Gostivar / Kuzey Makedonya’da doğdum. Tıp eğitimimi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıpta Uzmanlık eğitimimi İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde tamamladım. İstanbul Özel İlke Hastanesi, Lüleburgaz Devlet Hastanesi, İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Beykoz Devlet Hastanesi ve Lüleburgaz Özel Medikent Hastenesi’nde Uzman Hekim olarak görev yaptım. Lüleburgaz’da kendi kliniğimde hizmet vermeye devam ediyorum.
Uzmanlık alanlarım; bel ve boyun fıtığında ameliyatsız tedavi yöntemlerinden robotik lazer uygulamaları ve topuk dikeni tedavisi için ESWT Uygulamaları başta olmak üzere, Kök Hücre Tedavisi, USG eşliğinde Eklem İçi Enjeksiyonlar, PRP Uygulamaları, Ozon Tedavisi, Akupunktur, Kuru İğneleme, Nöral Terapi, Islak Kupa (hacemat) Tedavisi, Kinesiotape Bantlama, Homeopati, Biorezonans tedavileridir.
2-Robotik lazer tedavi yöntemi nedir?
Robotik lazer tedavisi yüksek yoğunluklu lazer enerjisini robotik hassasiyetle hedef bölgeye ileten etkili modern bir fizik tedavi yöntemidir. Deri altına dört veya altı santim derinliğine kadar ulaşabilen bir sistem. Ağrının ve iltihabın temel kaynağını hedef alarak hücresel düzeyde iyileşmeyi destekler. Robotik lazer cihazı vücudun sorunlu bölgesine milimetrik doğrulukla enerji gönderir. Bu enerji, hücre metabolizmasını hızlandırır, doku onarımını destekler, kan dolaşımını artırır, ağrı ve ödemi azaltır. Tedavi tamamen ameliyatsız non invaziv dediğimiz bir yöntemdir ve hasta seans sonrası günlük yaşamına devam edebilir.
3- Sadece fıtık tedavisinde mi kullanılır?
Robotik lazer cihazıyla özellikle ağrı, iltihap ve ödem gibi durumların tedavisinde etkili olduğunu söylemiştik. En çok şu hastalıklarda yaygın olarak kullanılmaktadır; kas iskelet sistemi hastalıklarında, boyun sırt bel fıtıklarında, omuz sıkışma sendromu, donuk omuz, kas spazmları, kas yırtıkları, fibromiyalji, eklem rahatsızlıkları bütün eklemlerde, diz kalça omuz kireçlenmelerinde, romatizmal hastalıklarda, çene eklemin bozukluklarında, travma ve spor yaralanmalarında, burkulmalar, zorlanmalar, tendinit, bursit, tenisçi dirseği ayak bileği yaralanması, sinir sıkışması gibi siyatik karpal tünel sendromu, periferik sinir yaralanmaları, ameliyat sonrası post ve kronik ağrılar, ameliyat sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak gibi tedaviler. Kronik bel boyun ve diz ağrılarında dokuda hücresel iyileşmeyi uyarır, dolaşımı arttırır ve doğal iyileşme sürecini hızlandırırlar.
4-Tedavi süresi nasıl?
Tedavi planı hastalığın türüne ve şiddetine göre belirlenmeli. Seanslar genellikle 20-30 dakika sürer. Toplam 6-15 seans arasında kişiye özel planlama yapılır. Tedavi sırasında ağrı veya yanma hissi oluşmaz, sadece hafif bir sıcaklık hissedebilir. Sonuç olarak robotik lazer tedavisi günümüz fizik tedavi teknolojileri en iyilerinden biridir. Ameliyat gerektirmez, hızlı ve konforlu bir iyileşme sunar. Ağrısız bir yaşam için modern bir çözüm arıyorsanız robotik lazer tedavisi doğru seçimdir.
5- Tedavide kullandığınız cihaz nedir?
M8 robotik lazer cihazı kullanıyorum. Bu cihaz bazı durumlarda dikkatle ya da hiç kullanılmamalıdır.
Bu cihaz, hamilelerde özellikle karın ve bel bölgesinde, kanser hastalarında aktif tümör bölgesinde kullanılmamalı
epilepsi hastalarında ışık hassasiyeti nedeniyle dikkatli olunmalı.
Kanama bozukluğu olanlarda Lazerin etkisiyle mikrosirkülasyon artabilir. İmplante edilen elektronik cihazı olanlar, örneğin kalp pili olanlar Lazer cihazının manyetik alanını etkileyebilir. Açık yara veya enfeksiyon bölgesine direkt uygulama önerilmez.
Yine caktif dermatit ya da fotodermatoz varsa ışıkla tetiklenebilen deri rahatsızlıklarında dikkatli olunmalı.
Şunu da ekleyeyim; M8 gibi lazer cihazlar mutlaka uzman hekim kontrolünde, doğru endikasyonla ve uygun dozlarla kullanılmalıdır.
7- Tedavi yöntemi nasıl seçiliyor?
Hasta tedavi seçimini doktor muayene sonrası karar veriyor.



Yorumlar