Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Makarna Atölyesi” etkinliği düzenlendi.
Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, ev hanımlarına yönelik “Makarna Atölyesi” etkinliği düzenlendi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Üniversiteye kazandırılan ‘Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Han Ergüven katıldı.
Ev Hanımlarına “Makarna Atölyesi” eğitimini ise Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kesici, Öğr. Gör. Raşit Bakan ve Arş. Gör. Ferda Yeliz Çubuk verdi.
Makarna hamurunun hazırlanmasından, tadım sürecine kadar bütün evrelerin anlatıldığı etkinlikte misafirler Fettucini, Spaghetti ve Tortellini makarnalarının yanı sıra Köz Biberli Sos ve Alfredo Sos yapımını öğrendi.
Makarna Atölyesi etkinliği, hazırlanan ürünlerin tadımlarının yapılmasının ardından sona erdi.
Comentários