Kırklareli Üniversitesinde Endonezya mutfak kültürü etkinliği yapıldı.
Haber Merkezi
Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından Endonezya Mutfak Kültürü Etkinliği düzenledi.
Renkli etkinlik, öğrencilere Endonezya'nın zengin kültürünü ve lezzetli mutfağını deneyimleme fırsatı sundu.
Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağında düzenlenen etkinliğe Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aaka, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Han Ergüven, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi ve Endonezya Konsolosluğu Temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Etkinlik kapsamında, Endonezya'nın tarihi, gelenekleri, sanatı ve dansları hakkında bilgilendirici sunumlar yapıldı.
Ardından öğrenciler, Endonezya'nın geleneksel kıyafetleri ile dans gösterilerini gerçekleştirdiler.
Etkinliğin devamında öğrenciler, Endonezya'nın eşsiz lezzetlerini tadarken, yerel yemeklerin hazırlanışını öğrenme fırsatı buldular.
Endonezya'ya özgü baharatlarla zenginleştirilmiş yemekleri, katılımcılara da sunulurken büyük beğeni topladı.
Comments