top of page

Dilimizin zenginliği kitapçıkta hayat buldu

Şehit Mednan Tuna İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, iki yıl süren örnek projeyle deyim ve atasözlerini çizimlerle buluşturdu. "Dilimizin Zenginlikleri" adını verdikleri kitapçığı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem’e takdim eden minikler, hem geleneksel değerleri yaşattı hem yaratıcılıklarını konuşturdu.

Lüleburgaz Şehit Mednan Tuna İlkokulu, öğrencileriyle birlikte anlamlı bir projeye imza attı. 3-B sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Nilgün Kaygı rehberliğinde her hafta bir deyim ya da atasözünü seçerek resimledi. Ortaya çıkan çizimler bir araya getirilerek "Dilimizin Zenginlikleri" adlı özel bir kitapçık haline getirildi.

Proje kapsamında Okul Müdürü Canan Taşkın, öğrenciler Ali Özdoğan, Halil Dizman, Nur Şanakay ve Azra Korkmaz ile birlikte Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem’i ziyaret ederek kitapçığı takdim etti. Ziyarette öğrencilerle tek tek ilgilenen Erdem, çizimleri inceledi ve çocukların Türkçeye olan ilgisini büyük bir memnuniyetle karşıladı.

Müdür Cihan Erdem yaptığı değerlendirmede, “Dilimizin zenginliğini öğrencilerimizin hayal gücüyle harmanlayan bu proje, eğitimde değer aktarımı açısından çok kıymetli. Bu çalışmayı örnek olarak görüyor, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kitapçık, öğrencilerin kültürel mirası tanımalarını teşvik etmek amacıyla okul kütüphanesinde sergilenecek ve dileyen tüm öğrenci ve öğretmenlerin erişimine açık olacak.

Comentarios


bottom of page