Döner ustasının sıcakla mücadelesi!
- gorunumhaber

- 18 Tem 2025
- 1 dakikada okunur


Haber Merkezi
Lüleburgaz İstanbul Caddesi’nde hizmet veren Döner 39’un sahibi Rıfat Ekinci, yaz aylarının kendileri için zor geçtiğini söyledi.
16 senedir işin içinde olduğunu belirten Ekinci, bu yıl sıcakların diğer yıllara göre daha yüksek hissedildiğini ve çalışma şartlarının iyice zorlaştığını aktardı.
Ekinci, yüksek hava sıcaklıklarının hem çalışanları hem de müşterileri etkilediğini belirtirken, “Özellikle hayvanlarda yaşanan şap hastalıkları nedeniyle et ürünlerinde ciddi fiyat artışları yaşandı. Şap hastalığı nedeniyle et fiyatları yükseldi, ama biz henüz bu zammı müşterilerimize yansıtmıyoruz. Fiyatlar zaten yüksek, üzerine havaların sıcaklığı da eklenince satışlarımızda azalma oldu.” dedi.
Ekinci, işin ağırlıklı olarak et döner ve ciğer satışından oluştuğunu, ancak geçen yıllara göre döner satışlarının yaklaşık 10 kilo civarında azaldığını aktarırken, “Sıcaklar nedeniyle insanlar ağır yemeklerden uzak duruyor, yemekten kaçıyorlar. Bu da bizim işimizi zorlaştırıyor. Yaz aylarında müşteriler daha çok hafif ve serinletici yiyecekler tercih ediyor. Buna rağmen ciğer ve döner hala rağbet görüyor. Müşterilerimize her zaman en taze ve lezzetli ürünleri sunmaya çalışıyoruz. Bu zor dönemde kaliteyi düşürmeden yolumuza devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.


