“CHP’yi yargı sopasıyla durduramazsınız!”
- Hamza Dalgıç

- 9 Tem 2025
- 2 dakikada okunur
CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında gerçekleşen 81 İl Başkanları toplantısının ardından ortak bildiri yayımlandı. CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, belediye başkanları ve parti yöneticilerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar sert sözlerle eleştirildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında yapılan İl Başkanları toplantısının ardından, Türkiye genelindeki 81 CHP İl Başkanı ortak bir açıklama yayımladı.
9 Temmuz 2025 Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Kırklareli’nden katılan CHP İl Başkanı Bora Terzi’nin de imzacısı olduğu bildiride, son dönemde yaşanan gözaltı ve tutuklamalar "hukukun ve adaletin katli" olarak nitelendirildi.
CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, toplantının ardından yayınlanan ortak bildiriyi kamuoyuyla paylaşarak gündeme dair önemli mesajlar verdi.
“DEMOKRASİ KRİZİNİN TAM ORTASINDAYIZ”
Terzi, açıklamasında, “Bugün Türkiye, tarihinin en ağır demokrasi krizlerinden birini yaşıyor. Seçilmiş belediye başkanlarımızın, İzmir İl Başkanımızın ve Parti Meclisi üyemizin birer birer gözaltına alınması ve tutuklanması adaletin değil, siyasi talimatların sonucudur. Bu kararlar, vicdanları derinden yaralamaktadır.” dedi.
“SARAY, HALKIN İRADESİNE SALDIRIYOR”
Açıklamasına devam eden Terzi, “31 Mart’ta partimizin birinci parti çıkmasının ardından iktidarı kaybedeceğini gören Saray ve Cumhur İttifakı, önce belediye başkanlarımıza saldırdı. Ardından partimizin kurumsal kimliğini hedef aldı. Ama biz bu oyunu çok iyi tanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, kurtuluş mücadelesinden gelen bir partidir. Mücadelesi tarihidir. Ne bugüne kadar teslim alınabildik, ne de bundan sonra alınacağız. Özellikle Saray rejimi bizi asla teslim alamaz. Herkes çok iyi biliyor ki yapılan gözaltılar ve tutuklamalar hukuki değil, siyasidir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tutuklayarak kendilerini güvende hissediyorlar. Ancak yanıldıklarını görecekler. Genel Başkanımıza açılacak hiçbir soruşturma da bizi susturamaz.” ifadelerini kullandı.
“BU GÖREV ATATÜRK’ÜN BİZE MİRASIDIR”
Atatürk’ün mirasına, partimize ve cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağız diyen Terzi, “Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye Cumhuriyeti, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanetidir. Bu görev bizim için her şeyin üstündedir. Atatürk’ün mirasına, partimize ve cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağız. Tüm Türkiye biliyor ki tutuklanan belediye başkanlarımız halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerini sunmuşlardır. Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanma girişimi, kazanacağı seçimleri engelleme çabasıdır. Bu, halkın iradesine ipotek koymaktır. İzmir İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu’nun İl Başkanları toplantısının ardından kaldığı otelde sabaha karşı gözaltına alınması ve tutuklanması tüm il başkanlarına verilen bir gözdağıdır. Parti Meclisi üyemizin tutuklanması ise partimizin en üst organına yapılan bir saldırıdır. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz.” diye devam etti.
“HODRİ MEYDAN: GÜVENİYORSANIZ SANDIĞI KURUN”
CHP İl Başkanı Bora Terzi, “Kendinize güveniyorsanız, sandığı kurun!” mesajı da verirken şöyle devam etti:
“Saray rejiminin bu mesajlarını alıyoruz. Hodri meydan diyoruz: Kendinize güveniyorsanız, sandığı kurun! Cumhuriyet Halk Partisi’ni ne mahkeme salonlarında yargılayabilirsiniz ne de siyasi kumpaslarla durdurabilirsiniz. 23 yıldır iktidardasınız, herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz. Ama biz sizin gibi değiliz. Biz onurlu bir mücadelenin yılmayan, eğilmeyen, teslim olmayan neferleriyiz. Genel Başkanımızdan üyelerimize kadar Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatma kararlılığındayız. Cumhuriyet Halk Partisi bugün 81 ilde, binlerce belediyede, milyonların yüreğinde var. Bu örgüt korkmaz! Bu örgüt eğilmez! Bu örgüt asla teslim olmaz. Örgütümüzü hedef alarak bir korku rejimi inşa etmeye çalışanlar karşılarında çelikten bir irade bulacaktır. Ne yaparsanız yapın, Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak, Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacaktır.”


