CHP İlçe Başkanı Ali Can, partiye 4 Aralık itibari ile 6 belediye başkan aday adayı, 18 il genel meclis üyesi aday adayı ve 65 belediye meclis üyesi aday adayının olduğunu söyledi. Can, başvuruların bugün (5 Aralık) mesai bitimine kadar olduğunu hatırlattı.
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısı dün parti binasında gerçekleşti.
Toplantı da gündem maddeleri olarak aday adaylığı başvurusunu yapanlar açıklamalarda bulundu.
CHP İlçe Başkanı Ali Can, partiye 4 Aralık itibari ile 6 belediye başkan aday adayı, 18 il genel meclis üyesi aday adayı ve 65 belediye meclis üyesi aday adayının dosya alarak müracaatta bulunduğunu söyledi. Can, başvuruların bugün (5 Aralık) mesai bitimine kadar olduğunu hatırlattı.
Lüleburgaz CHP Örgütü’nün ön seçim talebi hakkında konuşan Can; “Biz ilçe ve il başkanlığı seçimlerinde demokrasiye inanan insanlar olarak sandık dedik, üye bazında seçim dedik ve bunun da arkasında durmaya çalıştık. Hala da sözümüzdeyiz. Ön seçim veya üye bazında bir seçimin yapılmasını istediğimizi, karar defterimize yazıp il başkanımıza bildirdik. İl başkanlığımızda gereken yerlere bizim kararımızı iletti. Bizim örgütün dışında yapılan hareketlerden biz sorumlu değiliz itibar etmeyiniz. Gelecek sandıktan çıkan adaylarımız doğru adaylar olarak Lüleburgaz’da Kırklareli’de ve Türkiye’de yerel başarıyı göstermek zorundayız. Bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.
“HALKIMIN GÜCÜNÜ ARKAMA ALDIM”
Toplantıya katılan Kaynarca Belediye Başkanı ve Kırklareli Belediye Başkanı Aday Adayı Serdar Türker, görev süresi boyunca beldede yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Türker; “2014 yılından beri Trakya’mızın göz bebeği güzel Kaynarca’mızda belediye başkanlığı yapıyorum. Ülkemizin en güzel illerinden olan Kırklareli’mizin belediye başkan aday adayı oldum. İlimize, güzel ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Belediye başkanlığı çok kutsal görev bunun okulu yok. Bu makamlar hizmet makamı bu işi sevgi, saygı ve özveri ile yapmanızı, aşk ile yapmanızı gerektiren vizyon gerektiren bir konudur. Bende enerjime, bilgi ve birikimime güveniyorum. 2 dönemdir yaptığım işler ortada. Bölgemizde eşi benzeri olmayan 50 kişilik bakımevi, biyolojik arıtma tesisi, kütüphane, kadınlar lokali, 7 tane çocuk parkı, halı saha, basketbol, voleybol sahaları, eczane, postane, bankamatikler, Avrupa Birliği projeleri, Su Festivalleri ve bunun gibi birçok eseri Kaynarca’mıza kazandırdık. Bana bunu nasıl başardığımı sorduklarında öncelikle ‘ben tek başıma başarmadım, halkımın gücünü arkama aldım’ diyorum” diye konuştu.
“SANDIĞI GETİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELEN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ”
Toplantıda konuşan CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi de halkın ön seçim istediğini ve gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirtti.
Aday adayı olan tüm partililerine teşekkür eden Terzi, başarılar diledi.
Kendisine ön seçim mi atama mı olacak sorusunun çok yöneltildiğine değinen Terzi, “6 Aralık günü genel merkezimize giderek kapsamlı hazırladığımız raporu kendilerine sunacağız. Raporda genel seçimlerde kazanırken yerel seçimlerde neden kaybettiğimiz hakkında bilgiler yer alıyor. Nasıl yapılması halinde buralarda belediye başkanlıklarını kazanacağımızı ayrıntılı bir rapor haline getirdik. Kırklareli İl Örgütü’nün ve ilçe örgütlerinin belediye başkan adaylıkları ile ilgili birden fazla adayın olduğu yerlerde adayın belirlenmesi ile ilgile düşüncesi örgüt içerisinde yapılacak ön seçimdir. Aldığımız kararın takipçisi olacağız. Bu konuda nihai karar verici genel merkezdir. Genel merkezin kararına saygı duyacağız. Gerçekten sandığı getirmek için örgüt olarak elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan bugün saat 11:30’da 5 Aralık Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilmesi dolayısıyla eş zamanlı olarak açıklama yapılacak ardından saat 12:00’da Yeni Tören Alanı’nda çelenk sunulacak.
Comments