top of page

“Cenaze töreni toplanıyor!”

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban Kızıltan, NATO’ya yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kızıltan, NATO’nun dağılma sürecine girdiğini öne sürerek, “İç çatışmalarla derin krize giren NATO’nun artık cenaze töreni yapılmaktadır.” dedi.

Vatan Partisi Kırklareli il Başkanı Halil Göçen, Lüleburgaz ilçe Başkanı Şaban Kızıltan , Lüleburgaz ilçe saymanı Hüseyin Baskın ve  Kofçaz İlçe saymanı Abdullah Gürsoy dün gazetemizi ziyaret etti.

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban Kızıltan, Ankara’da gerçekleştirilen NATO Zirvesi nedeniyle yaptığı açıklamada, NATO’ya yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kızıltan, NATO’nun dağılma sürecine girdiğini öne sürerek, “İç çatışmalarla derin krize giren NATO’nun artık cenaze töreni yapılmaktadır.” dedi.

Türkiye’nin NATO’dan güvenlik görmediğini belirten Kızıltan, “NATO’da Türkiye’ye güvenlik yok, tehdit ve düşmanlık vardır. Doğu Akdeniz’de, Ege Adaları’nda, Yunanistan kıyılarında ve Meriç sınırında karşımıza çıkan silahlı güçler ABD, İsrail, Yunanistan ve NATO bayrağı taşımaktadır. ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin oluşturduğu askeri ittifak Türkiye’yi hedef almaktadır. Noble Dina ve Nemesis tatbikatlarında düşman ülke olarak Türkiye gösterilmektedir.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Yunanistan’daki üslerine ve Ege adalarına savaş uçakları, tanklar ve füzeler yerleştirdiğini söyleyen Kızıltan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne de silah yığınağı yapıldığını belirtti. Dedeağaç’ta Meriç Nehri’ni geçme tatbikatları düzenlendiğini, NATO’nun Karadeniz’deki faaliyetlerini artırdığını dile getiren Kızıltan, “NATO’nun Karadeniz’deki piyonu Ukrayna geçtiğimiz hafta Karadeniz’de bir balıkçı gemimizi ve tankerimizi vurdu. Kafkaslar’da Zengezur Koridoru, Trump Koridoru oldu. NATO, Türkiye’nin Asya yollarını da kesmeye çalışıyor. Güneyimize, batımıza, kuzeyimize baktığımızda NATO namluları bize çevrilmiştir.” dedi.

NATO’nun Türkiye’deki geçmişine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kızıltan, “NATO, ABD emperyalizminin kontrol örgütüdür. Gladyo darbelerini en ağır yaşayan ülke Türkiye’dir. 6-7 Eylül olaylarını Gladyo sahneledi. 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 darbeleri ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi NATO’nun eseridir. 1 Mayıs 1977 Taksim Katliamı, Kahramanmaraş, Sivas-Madımak, Erzincan-Başyayla ve Çorum katliamları NATO’nun marifetleridir. Uğur Mumcu, Eşref Bitlis ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehit eden örgüt NATO’dur.” iddiasında bulundu.

Terör örgütü PKK’ya ilişkin de açıklamalarda bulunan Kızıltan, “PKK’ya 120 bin TIR silah veren NATO’dur. PKK’yı Türkiye’nin üzerine süren, eğiten ve donatan NATO’dur. ‘Kürdistan’ adı altında ikinci İsrail’i kurmak için Batı Asya’da milyonlarca insanın kanını döken NATO ve İsrail’dir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son yıllarda NATO’ya karşı önemli adımlar attığını savunan Kızıltan, “2014 baharında Vatan Partisi öncülüğünde Silivri duvarlarını yıktık. 15-16 Temmuz darbe girişiminin ezilmesinden sonra Türkiye NATO’ya karşı mücadele etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 24 bin subay, emniyetten 30 bin polis ve yargıdan 14 bin hakim ve savcı temizlenmiştir. Türkiye, NATO zincirini kırdığı için PKK’yı hem sınır içinde hem de sınır ötesinde temizleyebilmiştir.” diye konuştu.

Kızıltan, NATO Zirvesi öncesinde kamuoyuna “NATO masalları” anlatıldığını öne sürerek, “Türkiye’nin düşmanı olan NATO’ya kuzu postu giydirilmeye çalışılıyor. Türkiye’nin koruyucusu gibi gösteriliyor. Oysa Türkiye’nin ABD-İsrail tehdidine karşı müttefiki olacak ülkeler düşman ilan ediliyor. İran’ın ABD emperyalizmine ve İsrail Siyonizmi’ne karşı elde ettiği başarı tarihi bir derstir. İran, ABD ve İsrail tehdidini NATO bağlantısı olmadığı için Rusya ve Çin ile ittifak yaparak atlattı. Türkiye de milli çıkarları doğrultusunda bağımsız bir dış politika izlemelidir.” dedi.

bottom of page