“Üyelere yeni destekler geldi”
Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bir ilke imza atarak 11 bini aşkın tarımsal amaçlı birlik ve kooperatifin arasından sadece 103 örgüte layık görülen ‘Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi’ni almaya hak kazandı.
Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, başarısıyla bir ilki başardı.
Birlik, üyelere birçok imkan tanıyan, Türkiye genelindeki yaklaşık 11 bini aşkın tarımsal amaçlı birlik ve kooperatifin arasından bu yıl şartları taşıyan 103 örgüte verilen ‘Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi’ni almaya hak kazandı.
Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Türkiye genelinde yaklaşık 11 bini aşkın tarımsal amaçlı birlik ve kooperatifin olduğunu vurgulayarak, bu örgütlerden sadece 103 tanesinin “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi" almaya hak kazandığını söyledi.
Bu tür derecelendirmelerin, örgütlerin yetkinliğini ve etkinliğini ölçmekte büyük önem taşıdığını söyleyen Dermenci, Kırklareli’nde hayvancılık alanında büyük başarı sağlayarak ilk ve tek 1. Derece Tarımsal Örgüt olma hakkını, Damızlık Birliği’nin kazandığını belirtti.
“ÜYELERİMİZ İÇİN HER ZAMAN EN İYİSİ”
Dermenci, “2024 yılında Tarım Bakanlığının başlatmış olduğu üretici örgütlerinin derecelendirme çalışmasında, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği “1. Derece Tarımsal Örgüt" olmuştur. Bu da birlik olarak gösterilen başarıyı ve kaliteyi göstermektedir.
Bizler statümüzde hayvancılık alanında faaliyet gösteren en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Birliğimize hizmet ettiğimiz yıllar boyunca üyelerimiz için en kaliteli hizmeti başarılı bir şekilde sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Yaptığımız özverili ve başarılı çalışmalarımızın meyvelerini bu yıl 1. Derece Tarımsal Örgüt olarak aldık. Kırklareli’nde hayvancılık alanında sadece Birliğimiz buna hak hazandı. Bu da bizler için büyük bir onur ve gururdur.” dedi.
“ÜYELERİMİZE NE GİBİ FAYDALARI OLACAK?
Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, bu derecelendirmenin üyelere birçok yararının olacağını ifade ederek, “Üyelerimiz, 2024 yılında T.C Ziraat Bankası'ndan düşük faizli kredi kullanırken 10 puan daha fazla indirim hakkı olacak. 2024 yılında buzağı başına 200 TL daha fazla destek alabilecek. 2025 yılından itibaren sütünü 1. Derece Örgüt üzerinden pazarlayan üreticiler diğer örgütler üzerinden pazarlayanlara göre pazarladıkları süt için 2 katsayı daha fazla destek alabilecek. (litre başına 40 krş). 2024 yılında erkek beside karkas desteği alacak üreticiler hayvan başına 100 TL daha fazla destek alabilecek. Bu faydalar da üyelerimizi diğer yetiştiricilerden öncelikli hale getirecek. Üyelerimize bu güzel fırsatı sunmamızda emeği geçen Başta Birlik Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimize, Birlik Personellerimize ve üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
“HAYVANCILIK DESTEK MODELİ DE BU YIL DEĞİŞTİ”
Dermenci, değişen hayvancılık destek modeli hakkında da bilgi paylaşırken, “Bilindiği üzere, 2024-2026 yılı hayvancılık destek modeli de bu yıl değişti. Destekler katsayı değerine göre belirlendi. Buna göre her yıl buzağıya verilen destek Tarım ve orman bakanlığının belirlediği katsayı değerine göre değişecek. Ayrıca 20 başa kadar hayvanı olan küçük işletmeler ve genç yetiştiriciler de ayriyeten desteklenecek. 2024 yılında doğan ve 4 ay doğduğu işletmede yaşayan ve aşıları tam olan her buzağı temel buzağı desteği almaya hak kazanacak. Temel buzağı desteği de buzağı başına 1000 TL.
Diğer destekler temel buzağı desteğine ilave olarak ödenecektir.
Bu destekler; 0-20 baş arası hayvanı olan işletmeye 1000 TL, kadın yada 41 yaşa kadar genç yetiştiriciye 700 TL, suni tohumlama ya da embriyo transferi 800 TL, yerli sperma 500 TL, A-B sınıfı soy kütük işletme sınıfı ilave desteği ile A-B sınıfı (Dişi) buzağı genomik seleksiyon desteği 1500 TL, C sınıfı soy kütük işletme sınıfı ilave desteği 800 TL, ari işletme desteği (Dişi Buzağı) 4000 TL, onaylı süt çiftliği desteği (Dişi Buzağı) 600 TL, 1. Derece örgüt üyesi ilave desteği 200 TL şeklindedir” dedi.
Commentaires