top of page

Binlerce balık telef oldu!

Yazarın fotoğrafı: Hamza DalgıçHamza Dalgıç

“Dereye yaklaşınca dışkı kokusundan midemiz yanıyor”

“Bu su Lüleburgaz’da satılan meyve sebzelerin sulanmasında kullanılıyor”

Lüleburgaz’da bulunan Saranlı deresine iddiaya göre atılan hayvan dışkıları sebebiyle binlerce balık telef oldu.






Lüleburgaz’da bulunan Saranlı deresine çevredeki çiftlikler tarafından atıldığı iddia edilen dışkılar, derenin yanındaki evlerde yaşamı olumsuz etkiledi. Yanında nefes almanın bile zorlaştığı dere binlerce balık ise telef oldu.

13 Aralık Cuma günü yaşandığı belirlene olayda saat 13.30 gibi derenin hemen yanında bulunan evine gelen Alperen Dedeoğlu, burnuna gelen kokudan rahatsız oldu ve Saranlı deresine bakmak istedi.

Dere kenarına indikten sonra vahim manzarayla karşılaşan Dedeoğlu, kokudan midesinin yandığını ve birçok balığı dere kenarında ya ölü, ya da can çekişir halde bulduğunu belirtti.

BİNLERCE BALIK TELEF OLDU

Normalde derenin temiz olduğunu, dibinin berrak bir şekilde göründüğünü belirten Alperen Dedeoğlu; “Burası Saranlı deresi, Okan Deniz Un Fabrikasının arka taraflarında kalıyor. Saat 13.30 civarında dere tarafında inip baktığımızda derenin bulanık olduğunu fark ettik. Kenarlarında köpükler vardı çok fazla.

Daha da yaklaştığımızda yüzlerce küçük ve büyük ölü balık gördük. Akıntıyla gidiyorlar, yenileri geliyor. Hemen hemen hepsi ölmüş ya da can çekişen balıklar var hep kenarlarda, gelmeye de devam ediyor bu pislik. Pek kolay temizlenecek gibi durmuyor şu an akıntı ile beraber” dedi.

“ÇİFTLİKLER BUNU SÜREKLİ YAPIYOR”

Sözlerine devam eden Dedeoğlu; “Çiftlikler bunu zaman zaman yapıyorlardı ama bu sefer çok fazla dışkı dökmüşler, abartmışlar. Çok fazla ölü balık var ve koku var. Geçin derenin yanında hayvan dışkısı kokuyor zaten.

Dere kenarına indiğiniz zaman nefes dahi almak zorlaşıyor, insanın direkt midesine işleyen, midesini yakan bir koku var ve etrafa da yayılıyor” ifadelerini kullandı.

“LÜLEBURGAZ HALKI ÖLÜYOR”

Lüleburgazlı insanların yediği meyve ve sebzelerin bu derenin suyu ile sulandığını belirten Alperen Dedeoğlu; “Bu bölgede tarım ve çiftçilikler uğraşan çok fazla insan var. Pırasa, ıspanak, domates, biber başta olmak üzere birden çok ürün burada yetişiyor ve bu ürünler Saranlı deresinin suyu ile sulanıyor.

Bu ürünler pazarda satılıyor ve halk bu ürünleri tüketiyor. Bu dereye atılan bu pislikler, insanların sofrasına kadar ulaşıyor. Bitkilerin tohumları bu pisliklerden etkileniyor” diyerek sözlerini noktaladı.

600 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page