top of page

BES stant açtı!

“Emekliyiz, haklıyız, kazanacağız”




Birleşik Emekliler Sendikası Lüleburgaz Şubesi, “emekliyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganı ile yola çıkarak Üçgen Park’ta stant açtı.

1 Mayıs’ın yaklaşması sebebiyle sokağa inerek saha çalışmalarını başlattıklarını belirten Birleşik Emekliler Sendikası (BES) Lüleburgaz Şube Başkanı Birol Topal, sefalete teslim olmayacaklarının altını çizdi.

Açtıkları stant ile birlikte taleplerini aktaran ve 1 Mayıs’a dair çağrılarda bulunan BES, 1 Mayıs planlarını da stant aracılığı ile halka duyuruyor.

BES’in talepleri ise şu şekilde;

En düşük emekli maaşı, 2002 yılındaki gibi, asgari ücretin yüzde 40 üzerinde olmalı. Emeklilikte aylık bağlama (ABO) oranları 2008 yılı öncesine (yüzde 75 oranına) dönmeli. Emeklilere bayram harçlıkları, bayram ikramiyesi olarak verilmeli, ikramiye iki bayramda da asgari ücret kadar olmalı.

Sağlıkta muayene ve ilaç ücretsiz olmalı. SGK emeklilerin promosyonları için bankalara açık ihale yapmalı, promosyonlar her yıl verilmeli.

Memur emeklilere 3 bin 600 ek gösterge çıkarılmalı. Emeklilerin toplu sözleşmeli sendikal hakları yasal statüye kavuşturulmalıdır.

1 MAYIS’TA SOKAKTALAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Birleşik Emekliler Sendikası Lüleburgaz Şube Başkanı Birol Topal; “Tüm emeklilerimizi açlığa, yoksulluğa, sefalete sürükleyenlere dur demek için örgütleneceğiz ve mücadele edeceğiz. Üye olan her emekli, sendikamızı toplu sözleşme masasına bir adım daha yaklaştırıyor.

İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta Lüleburgaz’da BES olarak taleplerimizi haykırmak için, pankartlarımızla, bayraklarımızla, flamalarımızla ve önlüklerimizle yürüyeceğiz” dedi.

Comments


bottom of page