top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

BAL (Bölgesel Amatör Lig)

Soner Emek yazdı...


Güne gülümsemeyle, hatır sorarak başlamak ve….ve herşeyden önemlisi karşımızdaki insana bu pozitif enerjiyi iletebilmek….Sizce bunlar basit, ama anlamlı ve önemli değerler değiller mi?

Aslında tebessüm ve verilen bir selam günümüzün başlangıcı olmalı…. Çünkü selamlaşma ve gülümseme bir insanlık gereği,hayatın gün içerisindeki akışında büyük bir motivasyon aracı ve önemli bir psikolojik olgudur.

 

BAL (Bölgesel Amatör Lig)

KARASUSPOR : 5  -  EVRENSEKİZ EVRENSPOR : 1 

İl’imizin Bölgesel Amatör Lig’deki tek temsilcisi Evrensekiz Evrenspor maalesef yine yenildi. Ancak alt taraf hala puan farkını açamıyor. 2-3  maç alan takım üstlere çıkabilir. Evrensekiz Evrenspor’un hala şansı var çünkü hala kopma yok altlarda. Ama 2-3 hafta içinde yenilgiler devam ederse toparlamak zor olur. Umarım Evrensekiz Evrenspor’umuz bu zaman zarfında toparlar. Bu Pazar saat 14:00’te içeride oynayacağı Ferizlispor 2011’i yenebilirse sanırım onlar için moral sıralama için ümit olacaktır. Evrensekiz Evrenspor’a bu haftaki maçında başarılar diliyorum.

 

SÜPER AMATÖR LİG’e gelince;

Burada işler karışmaya başladı her an herşey olabilir. Namağlup giden Mandıra Adaspor Çakıllıspor’a  yenildi, hem de 3-0 gibi net bir skorla. Lüleburgazspor Küçükyaylaspor’a farklı 4-0 yenildi. Babaeskispor haftayı 4-2’lik Ahmetbey Güvenspor deplasmanından 3 puanla dönerek lig ikinciliğini korudu. Babaeskispor bu hafta oynayacağı Küçükyaylaspor maçını alırsa bence ilk 2 takımdan biri olacak, diğer BAL (Bölgesel Amatör Lig)için 2. takım için adaylar çok 4-5 takım BAL (Bölgesel Amatör Lig)’in 2. Takımı olmak için aday. Bu hafta oynanacak maçlar sonucunda BAL (Bölgesel Amatör Lig)’e çıkabilecek takım sayısı azalabilir. Haftanın seyredilecek maçları Babaeskispor – Küçükyaylaspor / Lüleburgazspor – Çakıllıspor / B.Mandıra Adaspor ve B.Karıştıranspor.

 

1.AMATÖR KÜME

A Grubunda lider Kentspor Trakya Fenerspor’a 2-1 yenilerek, liderliği Kofçazspor’u 1-0 yenen Üsküpspor’a kaptırdı. Ve bu hafta grubun en önemli maçı Pazar günü saat 14:30’da LYFA (Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi)’nde oynanacak Kentspor – Üsküpspor arasındaki maç lideri belirleyecek.

B grubunda da A Grubu gibi adeta Final niteliğinde Lüleburgaz Vatanspor ile Karahıdırspor yani  grubun 1. ve 2. arasında yapılacak maç lideri değiştirebilir veya puan farkı açılabilir. Bu müsabaka da yine Pazar günü saat 14:30’da Lüleburgaz İstasyon Sentetik Sahasında yapılacak.

 

VARNA/BULGARİSTAN

Size geçen hafta Bulgaristan/Varna’ya gideceğimizi yazmıştım. İşte oradan az da olsa bazı gözlemlerimi yazmak istedim.

VarnaBulgaristan'ın kuzeydoğusunda, Karadeniz'e sahili olan bir ildir. İlin nüfusu 462.013 kişidir.

Bulgaristan'ın en gözde turizm şehri olan Varna nüfusu, her yaz konuk ettiği yerli ve yabancı turist sâyesinde yaz dışındaki nüfusun 4 katını geçmektedir. Bu sayede turizmin gözdesi olan Varna aynı zamanda Bulgaristan'ın en pahalı ve Sofya'dan sonra en büyük şehridir. Şehrin gelir kaynağı turizm sektörü, üniversiteler ve gemi inşa sanayiidir.

Ancak bir de spor yönünden baktığımızda;

Varna’da kapalı salona gittik önce bir başka kapalı salon daha sonra bir başka kapalı salon, ilk kapalı salonda bir tarafta bale, bir tarafta pinpon masalarında çalışan gençler ve diğer salona geçtiğimizde salon 4’e bölünmüş, 3-10 yaş arası çocuklar, birinci bölümde 3-4 yaşında çocuklar futbol 4 istasyon çalışması yapıyor, bir yanda 5-6 yaş çocuklar basketbol çalışması yapıyor. Bir yanda 7-8 yaşında çocuklar Basketbol çalışması yapıyor. Diğer yanda da 9-10 yaşında çocuklar voleybol çalışması yapıyorlar. Her yaş grubunda çocukların başında 2’şer eğitimci var. İnsan özeniyor biliyormusunuz. Düşünebiliyor musunuz 3-4 yaşında bebeler tüm spor branşlarında eğitiliyor. Arkadaşlığı görüyor ve sosyalleşiyorlar. Bu konu ile konuşulacak daha çok örnekler var. Gezdikçe, araştırdıkça görebiliyorsunuz.

Haaaaa bir de yine yayalaştırma daha doğrusu trafiğe kapalı alanlarından bahsetmeden geçemeyeceğim. Varna’da arkadaşlarla gezdiğimizde o alanlarda tek bir bisiklet dahi göremezsiniz, bırakın motosikleti, diğer araçları! Oralarda esnaf yok mu? Çoook ama onların ne zaman nasıl mallarını tedarik ettiklerini gezdiğimiz zamanlarda hiç göremedik. Neyse geçelim bunları çünkü yurt dışına giden bir çoklarınız bunu biliyordur zaten ama o kurallar bizim buralar için geçerli olmuyor.

 

ÖZLÜ SÖZLER (Alıntı)

*Hayat bazı şeyleri kafana vura vura, bazı şeyleri de kafanı kıra kıra öğretir.

*İnsanların seni en çok sevdiği zaman, onların işine en çok yaradığın zamandır.

*Kendini büyük görme; bugün ayağının altında biten ot, yarın mezarının üstünde bitecek.

97 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page