top of page

Atık malzemeler sanata dönüştü!

kadınlara ve doğaya destek olunuyor

Kırklareli’nde ‘Atık Malzemeler Kadın Eliyle Sanata Dönüşüyor’ projesi kapsamında üretilen ürünler sergilendi.

Kırklareli’nde ‘Atık Malzemeler Kadın Eliyle Sanata Dönüşüyor’ projesi kapsamında üretilen ürünler sergilendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kar Spor işbirliği ile imzalanan protokol kapsamında Kar Spor fabrikasından çıkan fire kumaşları SODAM'larda eğitim gören kursiyerler tarafından kullanılarak el sanatları kursunda kadın eliyle sanata dönüştü.

Kar Spor fabrikasında imalat süreci sonucunda ortaya çıkan fire kumaşları kullanılarak üretilen el emeği ürünler 08 Ağustos günü Kırklareli Valisi Birol Ekici, Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, kursiyerler ve yetkililerin katılımıyla Kar Spor Fabrikasında sergilendi.

Vali Birol Ekici, sergilenen ürünleri tek tek inceledi ve kursiyerler ile sohbet etti.  Projeye katkıda bulunan Kar Spor Fabrikası’na, tüm kurumlara ve emekleri ile projeye destek olan kadınlara teşekkür etti.

Sıfır atıkla üretilen ürünlerin geliri kursiyerlere verilerek, kadına, kadın emeğine ve doğaya destek verildi.

Kırklareli Valiliği’nin proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bu proje ile, fabrikada imalat süreci sonucunda ortaya çıkan atık kumaş parçalarının Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığıyla Huzurevlerinden, Kırklareli Sosyal Dayanışma Merkezlerinden (SODAM) ve Kadın Konukevlerinden hizmet alan kadınların emeğiyle çeşitli ürünlere dönüştürülerek çevreye ve üreten kadınlarımızın mesleki eğitim faaliyetlerine ve ekonomik statülerinin güçlendirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Atıkların tekrar hammadde haline getirilmesini hedefleyen Geri Dönüşüm mantığı Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliğiyle çeşitli doğa dostu projelerle artık ’İleri Dönüşüm’ aşamasına gelmiştir. İleri Dönüşüm, üretim atıklarından daha değerli bir ürün elde edilmesidir. Bu süreçte kadının yaratıcılığı, sanatı ve emeği atık malzemelerden yeni ürünler ortaya koyarak memleketimize ekolojik ve sosyo-ekonomik katkı sağlamaktadır. ‘Atık Malzemeler Kadın Eliyle Sanata Dönüşüyor’ Projemiz kapsamında fabrika imalat sürecinde ortaya çıkan atık kumaş malzemeler, yakılarak imha edilmek yerine SODAM’lar, Kadın Konukevlerimiz ve Huzurevlerinden hizmet almakta olan kadınlarımız ve meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerin eğitimlerinde değerlendirilerek ekonomik değeri olan ürünlere dönüşmektedir. Böylece hem doğamıza hem de kadınlarımızın ekonomik olarak güçlenmelerine mesleki eğitimlerine katkı sağlanmaktadır” denildi.

 

43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page