top of page

Arıcılık Kurslarına yoğun ilgi

Fatma Gül Korkmaz, kursiyerlerin küçük kovanlarla başladıkları arıcılık deneyimlerini zamanla büyüttüklerini belirterek, “Kursu tamamlayanlar kısa süre içinde 30-40 kovana ulaşabiliyor ve sektöre adım atıyor” dedi.

Babaeski ve Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezleri, arıcılıkla ilgilenenler için düzenlenen uygulamalı kurslarla dikkat çekiyor. Gümüşhane Üniversitesi Veterinerlik Teknikerliği Bölümü mezunu Fatma Gül Korkmaz tarafından verilen eğitimler, hem teorik bilgileri hem de uygulamalı deneyimi bir arada sunuyor.

Kurslar, gündüzleri Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde, akşamları ise Babaeski Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Haftada 5 gün süren eğitimler toplamda 320 saat sürerken, katılımcılar arıcılık deneyimi kazanıyor ve eğitim sonunda sertifikalarını alıyor.

Başlangıçta 30 kişiyle başlayan kurs, kısa sürede yoğun ilgi görerek kontenjanlarını doldurdu. Kursiyerler arasında hem kadın hem erkekler yer alıyor. Kursun amacı, katılımcıların arıcılığı öğrenip kendi işlerini kurabilecek seviyeye gelmelerini sağlamak. Fatma Gül Korkmaz, kursiyerlerin küçük kovanlarla başladıkları arıcılık deneyimlerini zamanla büyüttüklerini belirterek, “Kursu tamamlayanlar kısa süre içinde 30-40 kovana ulaşabiliyor ve sektöre adım atıyor” dedi.

Kurs, meslek edinmek isteyenlerin yanı sıra hobi amaçlı arıcılıkla ilgilenenleri de kapsıyor. Katılımcılar, bal üretimi, kovan bakımı, arı sağlığı ve hijyen gibi konularda hem teorik eğitim alıyor hem de uygulamalı deneyim kazanıyor.

Korkmaz, arıcılığın yalnızca ekonomik kazanç sağlamadığını, aynı zamanda doğaya ve ekosisteme katkı sunduğunu vurgulayarak, “Kursiyerlerimiz bu süreçte hem meslek öğreniyor hem de doğayla iç içe bir deneyim yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Lüleburgaz ve Babaeski Halk Eğitim Merkezleri’nde devam eden arıcılık kursları, arıcılığa ilgi duyan herkes için kapılarını açık tutuyor.

 

bottom of page