top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

Afetlere karşı 287 eylem tanımlandı

Kırklareli'nde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme Değerlendirme Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kırklareli Valisi Uğur Turan toplantının ardından, İRAP kapsamında İl düzeyinde 287 eylem tanımlandığını, eylemlerin tamamlanma oranının da yüzde 47 olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Kırklareli'nde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme Değerlendirme Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı, Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonunda Vali Uğur Turan’ın başkanlığında, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, AFAD Müdürü Salih Erden, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hatice Özdemir, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Erdinç Keskin, Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Orman İşletme Müdürü İsmail Karakaya ve DSİ 112. Şube Müdürü Cemil Sarı’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

Vali Uğur Turan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, İzleme Değerlendirme Kurulunda yer alan kurumlar İRAP’lara ilişkin sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların ardından İzleme Değerlendirme Kurulu İRAP’a yönelik ilerleme, sorunlar ve çözümlerinin ele alındığı değerlendirmelerde bulunulmasının ardından toplantı sona erdi.

Gerçekleşen Toplantının ardından Vali Uğur Turan, İl Afet Risk Azaltma Planına yönelik basına bilgilendirmelerde bulundu.

Vali Uğur Turan’ın, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Toplantısı ardından yaptığı basın açıklamasında, “İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), ilimizin afet boyutunu ve olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afet olmadan önce yapılacak çalışmaları kapsayan faaliyetleri ve sorumluları tanımlayan bir plandır. İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), İllerdeki kurum/kuruluş ve diğer ilgili tüm paydaşlarla üretilmesi gereken, rota belirleyici bir kılavuz olup, bir kurum ve kuruluşun değil, tüm ilin sahiplenmesi gereken bir plandır. İRAP sadece bir kez hazırlanarak rapor haline getirilecek bir belge olmamakla birlikte, iller birbirlerinden farklı afet risklerine ve dinamiklerine sahip olduklarından her bölge kendisine ait öncelikli riskleri, tehlikeleri ve risk azaltmaya yönelik yol haritalarını o yereldeki tüm paydaşlarca ortaya koyacağı ve en kısa sürede uygulamaya geçireceği bir çalışmadır. İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP), öncelikle 7 pilot ilimizde (Kahramanmaraş, Sivas, Adana, Afyonkarahisar, Samsun, Tekirdağ ve Rize) hazırlanmış olup, akabinde ilimizin de içinde olduğu diğer 74 ilimizde de bu sürecin tamamlanması adına önemli adımlar atılmıştır. İlimizde planın hazırlanması sürecinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, Organize Sanayi Bölge müdürlüğü, Kırklareli Üniversitesi ve bölgede çalışmalarını yürüten büyük endüstriyel kuruluşlarının da katılımıyla yapılan anket çalışmaları, çeşitli toplantı ve çalıştaylar sonucunda planın hayata geçirilmesi için önemli adımlar atılmıştır. İl Afet Risk Azaltma Planının (İRAP) belirlenen hedeflere ulaşması ve uygulanması, ilgili paydaş tüm kurum ve kuruluşların sorumluluğunda olup, oluşturulacak izleme ve değerlendirme birimleri tarafından izlenecek ve denetlenecektir. Bu çerçevede İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet AKTAŞ başkanlığında 81 İl Valiliği’nde İRAP (İl Risk Azaltma Planları) İzleme ve Değerlendirme kurulları tüm üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak video konferans sistemiyle bir toplantı gerçekleştirmiştir. Bu toplantıda Ülkemizdeki İRAP çalışmaları değerlendirilmiştir.” dedi.

“İRAP İÇİN 287 EYLEM TANIMLANDI”

Vali Turan, il düzeyinde alınan önlemler ile alakalı da bilgiler verirken, “İlimizde de tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya gelerek yaptığı çalıştaylar sonucunda; sel ve taşkın, kuraklık, orman yangınları ve deprem, afet olarak belirlenmiştir. Bu afetleri önleyebilmek için de 44 farklı Kamu Kurum ve Kuruluşuna kendi görev ve sorumluluklarıyla alakalı yapılması planlanan eylemlerin sorumlulukları verilmiştir.

İRAP kapsamında İl düzeyinde 287 eylem tanımlanmış olup bugün itibariyle eylemlerin tamamlanma oranımız %47 olarak gerçekleşmiştir.

İRAP hazırlama ve uygulama süreci boyunca Kırklareli İRAP’ta sorumluluğu bulunan kurumlarla çeşitli toplantılar gerçekleştirilmiş ve İRAP’ın etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla görüşmeler yapılmıştır. 2022 yılında başlayan bu süreç 2027 yılı sonuna kadar devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page