top of page

Ağacın gölgesine sığındılar

Lüleburgaz’da termometrelerin öğle saatlerinde 33 dereceyi göstermesiyle birlikte bunalan vatandaşlar, serinleyebilmek için parklar ve ağaç gölgelerine sığındı.

Lüleburgaz’da etkisini artıran sıcak hava, dün öğle saatlerinde yaşamı olumsuz etkiledi.

Termometrelerin 33 dereceyi göstermesiyle birlikte cadde ve sokaklarda bunaltıcı sıcaklık hissedilirken, dışarıda bulunan vatandaşlar serinleyebilmek için ağaç gölgelerini tercih etti.

Özellikle öğle saatlerinde güneşin etkisini artırmasıyla birlikte kent merkezindeki parklar ve yeşil alanlar doldu. Sıcaktan korunmak isteyen vatandaşlar, gölgelik alanlarda dinlenerek serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar banklarda oturmayı tercih ederken, bazıları ise ağaçların altında vakit geçirerek kavurucu sıcaktan korunmaya çalıştı.

Kent merkezinde sıcak hava nedeniyle yaya yoğunluğunun da azaldığı gözlendi. Zorunlu işi olmayan birçok kişinin dışarı çıkmamayı tercih ettiği görülürken, dışarıda bulunan vatandaşlar ise sık sık su tüketerek serinlemeye çalıştı.

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava tahminine göre sıcak hava etkisini önümüzdeki günlerde de sürdürecek. Lüleburgaz’da bugün 37, pazar günü 36 derece olması beklenen en yüksek sıcaklığın, pazartesi ve salı günleri ise 38 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Hafta ortasına doğru ise yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, sıcaklığın çarşamba günü 35 dereceye gerilemesi öngörülüyor.

bottom of page