top of page

+1 mutluluk

Yazarın fotoğrafı: gorunumhabergorunumhaber

Eksikleri yok fazlaları var!

Lüleburgaz’da düzenlenen 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliklerinde konuşan Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Alper İlaslan; “Down sendromu, bireylerin fiziksel özellikleri ve zihinsel yeteneklerinde farklılık gösteren genetik bir durumdur. Down sendromlu bireylerin topluma katkı sağlayabilecekleri, yeteneklerini geliştirebilecekleri ve mutlu bir yaşam sürdürebilecekleri unutulmamalıdır” dedi.

Lüleburgaz’da 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.


21 Mart günü Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Meslek Okulu’nda düzenlenen programa Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Okul Müdürü Alper İlaslan, idari personel ve veliler katılım sağladı.

Özel gereksinimli öğrenciler ilk olarak sandalye ile izleyicilere görsel bir şölen sundu, ardından farkındalık amacıyla renkli çorapları asarken, dans gösterilerini sergilediler.

Öğrenciler etkinlikte kendi yapmış oldukları tatlıları hazırlayıp yedi ve son olarak da ‘+1’ yazısı ile koreografi oluşturdu.

Etkinlikler dolayısıyla çocukların mutlulukları yüzlerinden okundu.

“MUTLU BİR YAŞAM SÜRDÜREBİLECEKLERİ UNUTULMAMALIDIR”

Burada bir konuşma yapan Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Alper İlaslan, down sendromlu öğrencilerin sosyal alanda gelişmeleri için çaba sarf ettiklerini belirtti.


İlaslan; “Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde down sendromu hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, down sendromlu bireylere karşı olumlu tutum ve davranışlara katkıda bulunulmasını sağlamak, erken eğitimin ve eğitimde sürekliliğin önemine dikkat çekmek amacıyla ‘21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de her yıl 21 Mart'ta, Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarımızda toplumsal farkındalık ve duyarlılığa katkı sağlayacak etkinlikler düzenlenmektedir. Down sendromu, bireylerin fiziksel özellikleri ve zihinsel yeteneklerinde farklılık gösteren genetik bir durumdur. Down sendromlu bireylerin topluma katkı sağlayabilecekleri, yeteneklerini geliştirebilecekleri ve mutlu bir yaşam sürdürebilecekleri unutulmamalıdır” dedi.


HER ÖĞRENCİ EŞİTTİR

İlaslan; “Down sendromlu bireylerin eğitim haklarına saygı gösteriyor ve özel eğitim ihtiyacı olan her öğrenci için olduğu gibi sunulan eğitimin niteliğini artırmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her bireyin eğitimde eşit fırsatlara sahip olmasının öneminden yola çıkarak; down sendromlu öğrencilerimizin potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Down sendromlu bireylerin hayatlarını daha iyi anlamak, toplum ile bütünleşmelerini sağlamak, onların sahip olduğu yetenekleri ve potansiyellerinin farkında olmalarını sağlamak ve geliştirilmeleri önem arz etmektedir. Her down sendromlu bireyin sevgi dolu bir toplumun parçası olma hakkına sahip olduğuna inanıyoruz. ‘21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, down sendromlu bireylerin yaşamlarını daha iyi anlamak ve desteklemek için birlikte hareket etmenin önemli olduğunu vurgulayarak bu öğrencilerimize okullarımızda fedakarca hizmet sunan tüm öğretmenlerimize, personelimize ve ailelerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Comments


bottom of page