‘0’zam iddiasına yanıt!
- gorunumhaber
- 4 Haz
- 2 dakikada okunur
“En düşük ücret 60 bin TL’den başlamaktadır”

Disk Genel İş Trakya Şubesi’nden, CHP Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Vecdi Yüce’nin yaptığı yoruma cevap verilerek, “Kırklareli Belediyesi’nde üyelerimizin de onayı ile imzalanan sözleşmemizden malzeme çıkarmaya çalışanlar yanlış yoldadır. Bu talihsiz açıklama ya da yorumun asılsız olduğunu bildiririz.” denildi.
Sosyal medya üzerinden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun İzmir’deki greve yönelik yaptığı “On Binlerce İşçi İle Omuz Omuzayız” paylaşımına yanıt veren CHP Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Vecdi Yüce; “Sayın başkan; Kırklareli Belediyesi’nde sizin sendikanızın imzaladığı sözleşme ile işçiler bu sene sıfır zam aldı. Evet, yanlış duymadınız, bu enflasyon ortamında sıfır zam aldı. Neredesiniz? Burada, niye grev eylem yapmadınız? Gücünüz CHP’li belediyelere mi yetiyor sadece” ifadelerine yer verdi.
Yüce’nin bu açıklaması sonrası Disk Genel İş Trakya Şubesinden yanıt geldi.
Yapılan yazılı açıklamada, “02.06.2025 tarihinde Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Vecdi Yüce’nin, “MHP’li Kırklareli Belediyesi'nde DİSK yüzde sıfıra imza attı” diye kimseden imzalanan sözleşme ile ilgili bilgi almadan ve araştırmadan yapmış olduğu paylaşım üzerine DİSK Genel İş Trakya Şubesi olarak bu açıklamayı yapıyoruz.
Kırklareli Belediye Başkanlığı ile sendikamız arasında 2025 yılını kapsayan toplu sözleşmemiz Nisan ayında üyelerimizin de onayı ile imzalanmıştır.
İmzalanan Toplu İş Sözleşmemiz, 1 yıllık (01.01.2025-31.12.2025) olup ilk 6 ay için kademeli olarak %20 ye varan oranlarda zam yapılmıştır. 2. altı ay için Temmuz ayında 657 sayılı kanuna tabi devlet memurlarına uygulanacak zam oranı aynı şekilde Üyelerimize de uygulanacaktır.
Kırklareli Belediyesi’nde uzun yıllardır yetkili sendikayız. Personel Şirketinde 45 bin TL’den başlayan maaşlarımız var. Kadrolu üyelerimizin ücretleri 60 bin TL’den başlamaktadır. Bölgemize göre ortalama ücretlerimiz vardır.
İzmir de yaşanan ve ülke gündeminde yer alan grev devam etmekte sendikamızın Kırklareli Belediyesi’nde üyelerimizin de onayı ile imzalanan sözleşmemizden malzeme çıkartmaya çalışanlar yanlış yoldadır. Bu talihsiz açıklama ya da yorumun asılsız olduğunu bildiririz.” denildi.
Comentarios