24 Kasım 2020 Salı
Bize Ulaşın
Künye
Lüleburgaz
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Spor
Güncel Gündem
Resmi İlanlar
YAZARLAR
» son dakika haberler
Lüleburgaz 0°C
YAZAR DETAYI
Cengiz Gürkan
BAL-TARÇIN KARIŞIMINDAN GELEN ŞİFA
Yazı Tarihi: 21 Ekim 2020 Çarşamba 06:22

Almanca: Zimt

Türkçe: Tarçın

Latince: Cinnamum

 

Değerli okuyucum, bal ve tarçın karışımı tam bir şifa kaynağıdır.

Antik döneminde Hippokratis bir çok hastalıklara karşı bal kullanmıştır.

Yani bal bir doğal ilaçtır. Bakın bal ve tarçın karışımı hangi hastalıklara karşı kullanabilir;

Miktarını ve kullanma şeklini alt bölümde yazdım. İyi okumalar.

Balın faydaları:

- Mideye kuvvet verir, ülsere iyi gelir

- Kabızlık için faydalıdır

- Cilde iyi gelir. Cilt maskesi olarak kullanılır. Cilti onarır ve yumuşatır, yaşlanmayı geciktirir

- Sindirime iyi gelir

- bağışıklık sistemini güçlendirir

- Damarları açar

- Romatizmaya iyi gelir

- Öksürüğe iyi gelir

- İshale iyi gelir…

Tarçının faydaları:

- Kolesterolü düşürür.

- Kan şekerini dengeler veya düşürür.

- Kanın pıhtılaşmasını önleyici özelliği vardır.

- Tarçın kokusu hafızayı güçlendirir.

- Mikrop kırıcı etkisi vardır.

- Strese bağlı baş ağrısı ve migrene iyi gelir.

- Tarçın yağı taşıyıcı yağlarla (badem yağı, zeytinyağı) karıştırılarak masaj yapıldığında kas ağrılarını alır.

- Tarçın sindirim sistemi rahatsızlığına iyi gelir.

- Tarçın çayı antibakteriyel özelliği ile ağız hijeni sağlayarak diş çürüklerini geciktirir ve dişeti sağlığını korur.

- Tarçın yağı boğaz ağrısına ve kuru öksürüğe iyi gelir.

- Hafızayı güçlendirir.

- Kan dolaşımını arttırır.

- Adet kramplarına iyi gelir.

Bal ve Tarçın ile tedavi edilen rahatsızlıklar:

- Atrit (Arthrose): Bir ölçü balı, 2 ölçü ılık su içerisine koyup, üzerine bir çay kaşığı toz tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksin.

- Bağışıklık Sistemi (Immunsystem): Bal ve Tarçın karışımı bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur.

- Grip: Balın içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır. Bal ve Tarçın karışımı hazımsızlığa da çok iyi gelmektedir.

- İdrar Kesesi Enfeksiyonlar (Blasenentzündung): 2 kaşık toz tarçın, 1 tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.

- Diş Ağrısı: 1 kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı, ağrıyan dişe tatbik edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.

- Kalp Hastalıkları: Bal ve Tarçın karışımı yapılıp, her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat gibi ekmek üzerine sürüldüğünde, arterlerdeki kolesterolleri eritir ve hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden uzak kalacak, solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.

- Kısırlık: Bal, erkek spermlerini kuvvetlendirir. Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir. Gebe kalamayan kadınlarda uterusunu (Gebärmutter) kuvvetlendirmek için toz tarçın çok faydalıdır. Gebe kalamayan kadınlar, bir tutam toz tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı karıştırıp, bunu da sakız ile gün boyu çiğnediklerinde, tükürük ile karışacak, yavaş yavaş emilerek etkili olacaktır.

- Kolesterol: 2 kaşık bal, 3 tatlı kaşığı toz tarçın, 450 gr. demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kolesterol seviyesini düşürebilirsin.

- Mide Ağrıları ve Gaz: Bal ve tarçın kürleri mide ağrıları, mide ülserleri için çok faydalıdır. Bal ve tarçın mide gazlarına çok iyi gelir.

 

- Cilt bakımı ve sivilceler: 3 ölçü bal, 1 ölçü tarçın kullanılarak krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır. Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden yok eder. Eşit ölçüde bal ve tarçın karıştırılarak elde edilen krem ise, egzama, mantar ve diğer deri enfeksiyonlarına karşı kullanıldığında ise olumlu sonuçlar alınır.

- Soğuk Algınlığı: 1 kaşık ılıtılmış bal, 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın karıştırılır ve günde üç defa yenir. Bu kür, kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin (Nebenhöhlen der Nase und Rachen) temizlenmesi için çok etkilidir.

- Yorgunluk ve Halsizlik: 1 bardak su içerisinde yarım kaşık bal ve biraz toz tarçının her gün alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tespit edilmiştir.

Bu yazı 2254 defa okunmuştur.
YORUMLAR
DİĞER YAZILARI
» KEREVİZ (APIUM GRAVEOLENS) BİTKİSİ
» DEFNE TOHUMUNUN MÜTHİŞ FAYDALARI
» BAL-TARÇIN KARIŞIMINDAN GELEN ŞİFA
» KENEVİR TOHUMUNUN FAYDALARI
» Deve dikeni tohumunun faydaları
» YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI NELERDİR?
» Zerdeçalın faydaları
» ZEYTİN YAPRAĞI
» SEMİZOTUNUN FAYDALARI
» SİNİR OTU  (DAMAR OTU)
Yazarın tüm yazıları >>>
E-Gazete
Yazarlar
Anket
Hava Durumu
Facebook
Twitter