17 Ağustos 2018 Cuma
Bize Ulaşın
Künye
Lüleburgaz
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Spor
Güncel Gündem
Resmi İlanlar
YAZARLAR
» son dakika haberler
Lüleburgaz 23°C
Çok Bulutlu
HABER DETAYI
“Yanlış bilgiyle kurban etini bozmayın”
Lüleburgaz # 10 Ağustos 2018 Cuma 07:52

Eray ÇAKMAK

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber vatandaşların, kestikleri kurban etlerini bozulmadan güvenli bir şekilde saklamasının yolunu Şahin Kasabı’ndan Selçuk Şahin ve Mehmet Şengül anlattı.

Selçuk Şahin, kurban etini saklamanın en sağlıklı yolunun kurbanın kesildikten sonra 1-2 saat poşete konmadan açık bir şekilde serin ortamda bekletilmesi olduğunu söyledi.

Şahin; “Bu yöntem etin nemden ve hararetten uzak kalmasını sağlar. Bu uygulama etin daha sağlıklı ve uzun süreli korunmasına yardımcı olur. İnsanlarımız genelde yanlış bilgilerden dolayı kurbanı kestikten sonra hemen soğutucuya atar ve bunun koruyacağını zanneder. Halbuki etin serin ortamda açık bir şekilde bekletilmesi daha sağlıklı ve korucu bir yöntemdir” şeklinde konuştu.

Mehmet Şengül ise bu bilgilere ek olarak; “Et ne kadar büyük parçalarda saklanırsa o kadar uzun süre dayanır. Küçük parçalara ayrılan et suyunu salar ve etin benliğine zarar verir. Bu sebeple eti korumak daha zorlaşır” dedi.

Bu seneki kurban fiyatlarının da geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirten Şahin ve Şengül, bunun sebebinin hayvanların bakımının ve ihtiyaçlarının pahalı olması olduğunu, hayvan bakan kişi sayısının azalıp ithal hayvanların ülkeye sokulmasından kaynaklandığı belirttiler.

 

Bu haber 596 defa okunmuştur.
YORUMLAR
DİĞER HABERLER
E-Gazete
Yazarlar
Anket
Hava Durumu
Facebook
Twitter
xx